MUP KANTONA SARAJEVO UPOZORAVA GRAĐANE: Zbog sigurnosnih mjera od jutros su zatvorene ove ulice, zabranjeno je…

Zbog provođenja mjera osiguranja, danas od 9 sati u Sarajevu se obustavlja saobraćaj (kretanje vozila i parkiranje), kao i kretanje pješaka, na dijelu ulica: Mula-Mustafe Bašeskije, Pehlivanuša, Dženetića čikma, Niže banje, Josipa Štadlera, Trg fra Grge Martića, Ferhadija i Štrosmajerova.

  • Društvo

  • 16. Maj 2020  16. Maj 2020

  • 3

Alternativni pravci su: Bembaša - Telali - Sagrdžije - Safvet-bega Bašagića - Alije Nametka - Sedrenik - Bardakčije - Bolnička - Koševo - Maršala Tita, Mehmeda Spahe - Niže banje (kontra smjer) - Mula-Mustafe Bašeskije, Mehmed-paše Sokolovića - Pehlivanuša - Zaima Šarca - Bjelave - Koševo - Maršala Tita i M-5 Put Mladih muslimana - Bistrik i obratno.

Sa početkom u 12.15 sati danas se u Katedrali Presvetog Srca Isusova održava misa za stradale u Bleiburgu. Sarajevska policija oglasila se u vezi s ovim događajem. Poznato je da je ovaj događaj izazvao niz reakcija javnosti, ambasada, antifašista...

"U cilju održavanja stanja sigurnosti na navedenom lokalitetu, kao i sigurnog održavanja navedenog vjerskog obreda, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pristupila je planskim aktivnostima te će,u skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, dana 16. maja 2020. godine, u vremenskom periodu od 9 sati do završetka vjerskog obreda, biti obustavljen saobraćaj (motorna vozila i pješaci) te vas molimo da poštujete instrukcije policijskih službenika na terenu, imate strpljenja i suzdržite se od kretanja u određenom vremenskom periodu na navedenom lokalitetu, odnosno na drugim mjestima o kojima vas, eventualno, obavijesti policijski službenik.

Također, molimo vas da ne parkirate i ostavljate vozila u spomenutom vremenskom periodu, u ulicama i mjestima koja gravitiraju navedenom vjerskom objektu, kako ne bismo došli u situaciju da vaše vozilo uklanjamo specijalnim vozilom „pauk“, uz napomenu da će policijski službenici na terenu omogućiti i asistirati u provođenju neophodnih hitnih intervencija.

Koristimo priliku da vam zahvalimo na saradnji, strpljenju i razumijevanju koje ste i do sada bezbroj puta pokazali u ovakvim i sličnim situacijama", kazali su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...