NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Francuska jutros otvorila plaže, ali jedno pravilo šokiralo je sve…

Plaže na Francuskoj rivijeri ponovo su, nakon uvođenja vanrednog stanja sredinom marta, otvorene za kupače.

  • Svijet

  • 18. Maj 2020  18. Maj 2020

  • 0

No, na njima je dozvoljeno samo kupanje, surfanje i pecanje, dok je sunčanje i zadržavanje satima na plaži - zabranjeno.

Otvorene su plaže na sjeveru Francuske i Mediteranskoj obali, a mnogi posjetioci plaža nosili su zaštitne maske ili šetali promenadom, prenosi Reuters.

"Mi smo poluslobodni", rekao je jedan lokalni kupač sa slamnatim šeširom dok je šetao po prilično praznoj šljunkovitoj plaži u Nici.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Christophe Castaner upozorio je da je virus i dalje prisutan i da građani moraju da nauče da žive s tim.

"Ukoliko se pravila ne budu poštovala, povući ćemo odluku o otvaranju plaža", rekao je on.

U Francuskoj postoji podjela na crvene zone, u kojima je virus prisutniji i jači, i na zelene zone, u kojima je slabiji i manje rasprostranjen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...