ZAŠTO VUČIĆ "SKIDA" HITLERA: Ako neko govori kao Hitler, ima izborni slogan kao Hitler, gestikulira kao Hitler, onda mora da je...VUČIĆ!

Vučićev virtuelni predizborni govor u kojem se on obraća stotinama ekrana s kojih mu aplaudiraju stranačke pristalice, podsjeća na obraćanja naciji Adolfa Hilera, čak su i njegova mimika, stavljanje ruke na grudi, gestikulacije...

  • Regija

  • 19. Maj 2020  19. Maj 2020

  • 3

...preslikani javni istupi nacističkog lidera iz tridesetih godina prošlog stoljeća", rekao je u razgovoru za srbijansku Televiziju N1 Cvijetin Milivojević, poznati politički analitičar iz Srbije. On je kazao da Vučić to, vjerovatno, ne radi sam te da nije ni svjestan koliko njegovo komuniciranje s narodom liči na govore Adolfa Hitlera. "On nema vremena da se bavi svim i svačim, ma koliko to želeo, ja mislim da su mu to podmetnuli njegovi saradnici zaduženi za propagandu," kazao je Milivojević.

Ovaj analitičar napisao je prije nekoliko mjeseci da je propagandni slogan Srpske napredne stranke uoči skorašnjih izbora "Aleksandar Vučić - za našu decu" doslovno prepisan slogan Hilerove Nacionalsocijalističke partije koji je ona korisila u kampanji za izbore 1936. godine. "Ali, ljudi moji, ovdašnji napredni stratezi političkog marketinga i ostali mu "dobronamernici" i poltroni, ne smeju, izgleda, čak ni da saopšte našem Vrhovniku da su nacisti u kampanji 1936. upotrebljavali slogan koji se prevodi kao Naša deca - budućnost kroz (preko, uz pomoć) Adolfa Hitlera", napisao je Milivojević na svom blogu u martu ove godine.

Koliko je ovaj analitičar bio u pravu i koliko se Vučićevi javni istupi oslanjaju na govore zločinca Hitlera, može se zaključiti iz videa koji se ovih dana pojavio na društvenim mrežama s Vučićem i Hitlerom u glavnim ulogama.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...