NE SMIRUJU SE STRASTI NA SJEDNICI NSRS-a: Nebojša Vukanović: "Osjećam se kao pas s brnjicom"

Nebojša Vukanović rekao je da se osjeća kao pas s brnjicom, ali je, ipak, stavio masku prilikom izlaganja.

  • Politika

  • 20. Maj 2020  20. Maj 2020

  • 0

Poslanici vladajuće koalicije napustili su posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske nakon što poslanici opozicije ni nakon upozorenja stručnjaka nisi htjeli da stave zaštitne maske.

Nakon upozorenja poslanika i direktora UKC-a RS-a Vlade Đajića da poslanici moraju da pravilno stave maske, pojedini opozicionari nisu htjeli to da ispoštuju tvrdeći da maske nisu zaštita.

Nebojša Vukanović rekao je da se osjeća kao pas s brnjicom, ali je, ipak, stavio masku prilikom izlaganja, dok Miladin Stanić i Draško Stanivuković nisu htjeli da stave maske, govoreći da je nije imao ni premijer.

"Ako je bilo grešaka, dajte da to ispravimo i poštujemo upozorenja medicinskih radinika", rekao je predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović upozoravajući poslanike.

Nako što Stanivuković nije htio da stavi masku tokom diskusije govoreći da prvo kazne Košarca i one koji je nisu nosili ranije, poslanici su počeli da napuštaju salu.

"Tako je, izađite, kad vi izađete, ja ću staviti masku", rekao je Stanivuković i tada vratio masku na lice.

Poslanici raspravljaju skoro tri sata, a tek su nedavno prešli na prvu tačku dnevnog reda, odnosno na ukidanje vanrednog stanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...