KAKVI RUSI I BAKRAČI: Specijalistički timovi OSBiH uspješno okončali dezinfekciju prostora i objekata u Hercegovini...

Specijalistički timovi jedinice za atomsko-biološku-hemijsku odbranu (ABHO) i najiskusniji timovi medicinskih tehničara iz sastava Deminerskog bataljona Oružanih snaga Bosne i Hercegovine danas su uspješno završili ciklus dvodnevne dezinfekcije objekata i prostora na području Čitluka, Mostara, Jablanice i Konjica

  • Društvo

  • 21. Maj 2020  21. Maj 2020

  • 0

Oružane snage BiH ovim su po drugi put u toku ovog mjeseca odgovorile zahtjevu civilnih institucija te angažovale svoje resurse u odbrani od širenja koronavirusa (Covid-19).

Dezinfekcija javnih prostora, objekata i površina urađena je po prioritetima koje je odredila Civilna zaštita Hercegovačko-neretvanskog kantona kao podnosilac zahtjeva za angažman OSBiH.

Ovom prilikom su dezinfikovane sportske dvorane, škole, vrtići, zgrade lokalnih uprava i vjerski objekti, čime su ponovo stavljeni na upotrebu svim građanima Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Sredstva koja su Oružane snage BiH upotrijebila tokom ove dezinfekcije, pokazala su se efikasnim u odbrani od širenja koronavirusa, što je posebno vidljivo na području općine Maglaj, gdje su pripadnici Oružanih snaga BiH vršili dezinfekciju prostora, objekata i javnih površina početkom ovog mjeseca.

Oružane snage BiH pokazale su još jednom da posjeduju kapacitet, sposobnost i visoko obučene kadrove za izvršenje najzahtjevnijih zadataka, što bi u ovom slučaju bila prevencija protiv koronavirusa, saopćeno je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...