Drugi biznis forumu bh. dijaspore u Sarajevu

U Sarajevu se danas održava Drugi biznis forum bosanskohercegovačke dijaspore "BHdiaFor 2014" o temi "Poticanje poslovne saradnje i investicija s bh. dijasporom u funkciji ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine", na kojem učestvuje oko 150 domaćih i privrednika iz dijaspore, potencijalnih investitora, predstavnika vladinih, nevladinih organizacija i ambasada.
150 privrednika na Drugom biznis forumu bh. dijaspore u Sarajevu

  • 03. Avg. 2014  

Biznis forum organizira asocijacije "Naša perspektiva" u saradnji sa Svjetskim savezom dijaspore BiH i Vanjskotrgovinskom komorom BiH (VTKBiH).

Organizatori su istaknuli da su privrednici iz dijaspore najviše interesa iskazali za investiranje, kao i uspostavljanje poslovne saradnje, u sektor obnovljivih izvora energije, turizma, IT-a i outsorcinga, poljopvrivrede, s posebnim fokusom na organsku poljoprivredu, te određene proizvodne djelatnosti unutar drvnog, metalskog i tekstilnog sektora.

Investiranje u BiH

Na forumu će biti prezentirani konkretni projekti, kao i pozitivne prakse i iskustva drugih zemalja, a kako je danas na pres-konferenciji kazao predsjednik nevladine organizacije "Naša perspektiva" Armin Alijagić prošle godine 350 gostiju u Prijedoru prisustvovalo je ovakvom forumu.

trenutak ...