MALO MU SE MOŽE: Najbogatiji Britanac spiskao pola milijarde funti na razvoj auta i...

Trebao je to biti ekskluzivan auto nevjerojatne funkcionalnosti koji tek sada otkriva za britanski Sunday Times

  • Auto

  • 24. Maj 2020  24. Maj 2020

  • 0

Nakon što je bombastično najavljen kao revolucionarni električni novitet Dyson je iz neobjašnjivih razloga ukinuo projekt. Sada možemo vidjeti kako je auto trebao izgledati, piše Index.hr.

Da je sve išlo po planu vjerojatno najbogatijeg Britanca ove godine bismo svjedočili premijeri modela koji bi svojom ponudom bio najozbiljniji rival Tesli, posebno Modelu X. James Dyson je projekt razvoja automobila nazvao revolucionarnim, najavljivao je dvije milijarde funti ulaganja, otvaranje testnih poligona i razvojnog centra, no na kraju je sve stalo u listopadu prošle godine. 

A pritom Dyson iz svega nije izašao neokrznut. Potrošio je čak pola milijarde funti, razvio prototip s odličnim pogonom i na kraju se svega odrekao. Ideja Elona Muska se na Otoku nije ostvarila, a Dysonov crossover s dosegom od fantastičnih 960 km nije se navozio. Šteta, trebao je to biti ekskluzivan auto nevjerovatne funkcionalnosti koji tek sada otkriva za britanski Sunday Times.   

Auto je imao kodnu oznaku N526, u duljinu je mjerio pet metara, a nametao se i širinom od čak dva metra. I 1,7 metara visine daje naslutiti crossoverski nastup čime bi bio jedan od najskupljih modela na tržištu. Najavljivala se cijena od oko 150.000 funti. 

2,6 tona teško vozilo do 100 km/h stiže za oko 4,8 sekundi, a može voziti do 200 km/h. Model X je u tome bolji, ali pitanje je što bi bilo u konačnici s proizvodnom verzijom.  

Dyson je na kraju odustao i odlučio tako na sigurnom ostaviti svoje bogatstvo koje se procjenjuje na više od 16 milijardi funti. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...