SNIMAK OD KOJEG SE LEDI KRV U ŽILAMA: Ovako je Zvezdan Jovanović pripremao atentat na Zorana Đinđića (VIDEO)

Snimak na kojem se vidi kako Zvezdan Jovanović u prisustvu njegovog advokata, istražnog sudije, tužioca i operativaca UBPOK-a 2003. godine na Fruškoj gori pokazuje mjesto gdje je isprobavao pušku desetak dana prije ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

  • Mini market

  • 24. Maj 2020  24. Maj 2020

  • 1

Na YouTubeu se pojavio snimak u kojem se može vidjeti kako Zvezdan Jovanović objašnjava pripremu za atentat na Zorana Đinđića:

Policija pita Zvezdana da li prepoznaje kapiju i put. „Gdje je tačno šta bilo, da li se sjećaš“- pita žena policajac. „Ma, nemam pojma ni ja tačno. Najvjerovatnije da sam na toj novini isprobavao, da, tu sam pucao. To je to...“- odgovara Jovanović, dok policajci donose novinsku hartiju, kroz koju se vidi da je prošao metak.

- Policajci saopštavaju tužiocu da je novina sa ukrštenicama bila prekrivena opalim lišćem i granom „za koju je vjerovatno bila zakačena“ i da je pronađena i čahura. Zvezdan sa asfaltnog puta pokazuje tri papirne mete okačene o tri drveta na razmaku od po nekoliko metara i potvrđuje da je to tako izgledalo .

Pred kraj pretresa, vijeće sudije Nate Mesarović odlučilo je da snimak ne može da se koristi kao dokaz na suđenju zato što, kako je navedeno, zakon ne propisuje pokazivanje lica mjesta od strane osumnjičenog. Sa takvom odlukom složio se i Vrhovni sud.

Odbrana je zahtijevala da se i iskaz Zvezdana Jovanovića dat u policiji ne uvrsti u dokaze. Zbog toga su kao svjedoci saslušavani Mile Novaković, tadašnji šef UBPOK-a, Rodoljub Milović, načelnik kriminalističke policije, kao i Jovanovićev prvi advokat Vesna Radomirović. Na kraju postupka sud je ovu izjavu uvrstio u dokaze.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...