PANIKA U DODIKOVIM REDOVIMA: Zbog odluke CIK-a uputili žalbu Ustavnom sudu BiH, SNSD u velikom strahu od koalicije SDA-SDS-PDP…

Generalni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Luka Petrović izjavio je da će ova stranka danas uputiti Ustavnom sudu BiH zahtjev za preispitivanje odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH na osnovu koje su lokalni izbori odgođeni za sredinu novembra.

  • Politika

  • 25. Maj 2020  25. Maj 2020

  • 2

Petrović je naglasio da za ovu stranku nije problem prolongiranje izbora, već nepoštivanje zakona.

"Mogli su da odgode minimalno sedam, a maksimalno 30 dana. Pokrenućemo ocjenu ustavnosti i zakonitosti posljednjeg akta CIK-a. Sigurno je da nije po zakonu, a u tom slučaju, mogu i izbori da bude nepriznati", rekao je Petrović za "Glas Srpske".

Petrović je naveo da je veliki strah u vrhu SDS-a i PDP-a te da čine sve da odgode lokalne izbore i da koalicija sa SDA bude što stabilnija.

Generalni sekretar SNSD-a rekao je da očekuje da sudije što prije uzmu zahtjev u rad, a ne da čekaju duži period.

"To mogu, ako žele, da završe i u narednih sedam dana. Kako budu radili, takva nam je i ova BiH", poručio je Petrović. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...