AMBASADORICA BiH U ATINI: Grčka otvara granice 1. jula

Ambasadorica BiH u Grčkoj Milica Ristović-Krstić rekla je da će Grčka otvoriti svoje granice 1. jula i da će svi oni koji žele da provedu godišnji odmor u njoj, moći to učiniti bez obaveznog četrnaestodnevnog karantina.

  • Vijesti

  • 25. Maj 2020  25. Maj 2020

  • 1

"Grčka će svoje granice otvoriti 1. jula za sve one koji žele da provedu odmor u njoj bez obaveznog četrnaestodnevnog karantina, odnosno bez testiranja na Covid-19, uz izuzetak onih zemalja koje u tom trenutku budu imale nepovoljniju epidemiološku sliku", istaknula je Ristović-Krstić.

Ambasadorica je rekla da će od 15. juna granica biti otvorena za državljane onih zemalja koje imaju ohrabrujuće epidemiološke podatke.

"Za sada se zna da su to Srbija, Bugarska, Njemačka i baltičke zemlje, a da li će i BiH biti jedna od zemalja čiji će državljani već od 15. juna moći da posjete Grčku, tu informaciju uskoro očekujemo. Međunarodni letovi s Aerodroma "Elefterios Venizelos" ponovo se uspostavljaju 15. juna, a od 1. jula se uspostavljaju međunarodni letovi i na svim ostalim aerodromima u Grčkoj", precizirala je Ristović-Krstić.

Dodala je da će kopneni granični prijelazi biti, također, otvoreni.

"Ostaje još da vidimo hoće li tranzitne zemlje otvoriti svoje granice. Nadamo se da hoće s obzirom na trend u zemljama regiona", rekla je Ristović-Krstić.

Kada je riječ o osobama koje imaju radnu, odnosno boravišnu dozvolu u Grčkoj, za njih, kako konstatuje Ristović-Krstić, ulazak u zemlju nikad nije bio onemogućen, ali su mjere četrnaestodnevnog karantina, odnosno obavezno testiranje na koronavirus, i dalje na snazi.

Ristović-Krstić je rekla da se u Grčkoj trenutno nalazi izvjestan broj državljana BiH koji su se u trenutku zatvaranja granica tu zatekli iz privatnih ili poslovnih razloga.

(NN/SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...