VUČIĆEVI MEDIJI NE BIRAJU RIJEČI: "Đukanovićevi fašisti dozvolili ulaz u Crnu Goru svima osim Srbima"!

Vlast Mila Đukanovića donijela je odluku da otvori granice za sve, osim za Srbe iz Srbije i Republike Srpske, piše beogradsski tabliod Informer, blizak predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću.

  • Regija

  • 25. Maj 2020  25. Maj 2020

  • 4

Informer piše da je Milo Đukaovoć,zarad mržnje prema Srbima,  spreman da upropasti čak i letnju sezonu u svojoj zemlji. Ekonomija i turisti mu nisu važni, bitna je samo netrpeljivost prema srpskom narodu. 

Crnogorski premijer Duško Marković saopštio je danas da će Crna Gora, u skladu sa odgovarajućom procenom u vezi sa epidemijom korona virusa, u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje.

Marković je na pres konferenciji u Podgorici rekao da će kriterijum biti najmanje 25 oboljelih na 100.000 stanovnika, prenosi RTCG.

On je najavio da će Crna Gora 1. juna otvoriti granice sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom i Grčkom.

- Granice ćemo otvarati prema zemljama koje imaju sličan epidemiološki status. Nećemo tražiti posebna testiranja, svi će dobiti jasna upustva šta ih očekuje u zemlji i koje propise moraju poštovati - rekao je premijer Crne Gore.

Marković je istakao da je Crna Gora dobila bitku sa korona virusom i postala prva "korona fri" država u Evropi.

Plan je da se od naredne sedmice otvore vrtići i bioskopi, a da početkom juna budu dozvoljena javna okupljanja do određenog broja ljudi.

Informer piše kako je očigledno da je u pitanju "šovinistička politika neoustaškog režima u Podgorici koji pošto poto hoće Srbima da zabrani ulazak u Crnu Goru". 

"Biće zato najbolje da im mi, građani Srbije, uslišimo želju i da baš niko od nas ne ode na odmor u Crnu Goru. Ostanimo u Srbiji, ovde je najljepše", zaključuje Informer. 

-Potez vlasti u Podgorici da zatvori granicu za državljane Srbije je smiješan i besmislen čin, međutim, ima svoje posljedice ali koje su direktno i isključivo štetne po građane Crne Gore, poručio je u izjavi za Blic šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Komentarišući potez koji su crnogorske vlasti objavile danas popodne, Dačić kaže da vlada Mila Đukanovića „namjerno nije stavila Srbiju na listu država čiji građani mogu slobodno da uđu na prostor Crne Gore“.

- To pokazuje njihov odnos prema Srbiji. Ako građani Srbije mogu slobodno u Mađarsku, Grčku, Bugarsku, zašto ne bi mogli i u Crnu Goru? Zaista smiješno i pokazuje do kog je nivoa došla državna politika Crne Gore. Oni povlače poteze koji su na sopstvenu štetu i koji su porazni za njihove građane – ističe Dačić.

Kako dodaje, crnogorska vlast je zapravo rekla "ne trebaju nam turisti iz Srbije".

- A koje će onda turiste imati? Crnogorska vlast je time poslala i poruku gdje treba da idu naši građani kao turisti i gdje da ostave svoje pare – poručuje srpski šef diplomatije.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...