VJEROVALI ILI NE: Ministarstvo vanjskih poslova Rusije OPTUŽILO "zapadne vlade", Crnu Goru i Kosovo da IZVRĆU ČINJENICE o ratovima 90-ih!

Moskva je zabrinuta zbog pristrasnog pristupa u ocjenjivanju ratnih zločina na Balkanu iz devedesetih godina, a pozadina događaja u Prištini i Podgorici je očigledna - etiketirati Beograd kao izvor zla u periodu raspada bivše Јugoslavije i zaštititi one koji su počinili zločine nad Srbima, saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije, prenosi "RTRS".

  • Mini market

  • 25. Maj 2020  25. Maj 2020

  • 2

- Sa zabrinutošću ističemo da na Balkanu i dalje postoji pristrasan, politizovani pristup događajima koji su se odigrali tokom sukoba u Јugoslaviji devedesetih godina. U tome aktivno učestvuju navodno nezavisne nevladine organizacije, koje decenijama finansiraju zapadne vlade; naručioci. Formiraju se neke strukture za istragu o "ratnim zločinima", štaviše sa neprikrivenim antisrpskim stavovima - navelo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

U saopštenju se ističe da su pristrasna procjena događaja iz posljednje tri decenije na prostorima bivše Јugoslavije, izvrtanje činjenica, proizvoljno "imenovanje počinilaca" i druge poznate metode političkog usmjeravanja, u suprotnosti sa zadatkom pretvaranja regiona u dinamičan, prosperitetni dio Evrope, prenosi RTRS.

U saopštenju se skreće pažnja na činjenicu da se porast takve aktivnosti primjećuje danas u Podgorici i Prištini.

- Pozadina događaja je očigledna: etiketirati Beograd kao izvor zla u periodu raspada bivše Јugoslavije i istovremeno zaštititi one koji su počinili zločine nad Srbima. Žalosno je što se surovom kritikovanju Srbije pridružila i Crna Gora, koja je u krizno vrijeme stajala rame uz rame sa svojim sjevernim komšijom - poručeno je iz ruskog Ministarstva.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ističe da "Zapad zatvara oči na antisrpsko etničko čišćenje na Kosovu".

Kako se navodi u saopštenju, naročito se "cinično ponašaju kosovske vlasti, gdje su na rukovodećim mjestima lica koja su direktno povezana s nečovječnim djelima, uključujući otmicu i ubijanje ljudi radi ilegalne trgovine njihovim organima".

Rusko Ministarstvo upozorava da uprkos dokazima, u Hagu do danas nije pokrenut nijedan sudski proces povodom ovih slučajeva.

- Pored toga, Zapad zatvara oči na antisrpsko etničko čišćenje na Kosovu, smrt stotine civila tokom NATO agresije protiv Јugoslavije 1999. godine i strašne posljedice ove agresije - navodi se u saopštenju.

(RTRS)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...