SVIJET MUZIKE DUBOKO ZABRINUT: Gitarista legendarne grupe "Queen" imao srčani udar; Evo šta je poručio nakon oporavka...

U videosnimku koji je objavio na svom profilu na Instagramu, gitarista grupe "Queen" Brian May otkrio je da je, osim povrede koju je imao u bašti početkom mjeseca, nedavno imao i ozbiljne srčane probleme zbog kojih "zamalo nije umro".

  • Estrada

  • 26. Maj 2020  26. Maj 2020

  • 0

Sedamdesetdvogodišnji muzičar u videu koji je objavio na Instagramu, opisao je čitavu seriju incidenata koji su ga zadesili u maju, počevši od povrede mišića u bašti.

"Bio sam na snimanju magnetnom rezonancom i da, pukao mi je mišić... moj gluteus maksimus je otišao", kaže May i dodaje da je pretpostavljao kako je ova povreda bila uzrok boli koju je osjećao.

Međutim, kako bolovi nisu prestajali ni sedam dana poslije povrede i kako je bio u "agoniji", urađen mu je snimak kičme. Ispostavilo se da je imao i išijalgiju.

"Nerv je bio tako prikliješten da sam imao osjećaj kao da mi neko zabada odvijač u leđa", tvrdi Mej.

Ali, ni tu nije bio kraj nevoljama. Dok je još podnosio bol u zadnjici i leđima, gitarista je otkrio i da je doživio srčani udar.

"Usred čitave sage o bolnoj zadnjici imao sam mali srčani udar", naveo je May i otkrio da je oko 40 minuta trpio užasan bol i ukočenost u grudima.

Ljekar ga je hitno uputio u bolnicu, gdje je ustanovljeno da ima tri začepljene arterije. I mada su neki ljekari preporučivali bajpas, muzičar kaže da je ipak odlučeno da mu ugrade tri stenta – kratke, žičane mreže koje arterije drže otvorenim i prohodnim.

"Nisam imao pojma, imao sam sjajne rezultate na elektrokardiogramima. Ništa mi nije govorilo da ću uskoro biti u takvoj nevolji i da sam, ustvari, svakog časa mogao da umrem", naglasio je May i dodao da je bio šokiran kada je otkrio u kakvom je stanju, jer je mislio da je baš "zdrav momak".

Poslije izvršene hirurške intervencije, izašao je iz bolnice i kaže da se osjeća odlično.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...