TRIKOVI ZLATA VRIJEDNI: Kako na brzinu napraviti „generalku“ i u nekoliko klikova ukloniti nepotrebne fileove iz računara…

Danas otkrivamo kako da na brzinu uklonite nepotrebne stvari na laptopu ili desktop računaru

  • HiTec

  • 26. Maj 2020  

  • 1

Prvi potez je uklanjanje svih nepotrebnih programa, igara i dokumenata koji vam nisu potrebni ili ih uopće ne koristite.
U Control panelu nalazi se ikona pod nazivom "Add or Remove", gdje možete vidjeti koji su programi instalirani na vaš kompjuter i odlučiti koje želite ukloniti. Manje - više svi to znamo, ali većina korisnika i ne „vidi“ ikonu pod nazivom "Add/Remove Windows Components", gdje možete ukloniti komponente koje dolaze sa Windowsima.


Dovoljno je maknuti kvačicu ispred programa koje ne želite više koristiti i kliknuti na Next, ako poželite ponovno vratiti te programe označitite prazni kvadratić i kliknite na Next.

Neki Windows programi nisu vidljivi u "Add/Remove Windows Components" npr. Windows Messenger, ali možete ih učiniti vidljivima na sljedeći način:


Otiđite u vaš Windows direktorij i onda u poddirektorij INF. nađite datoteku koja se zove sysoc.ini.
Otvorite je u Notepadu, nađite redak koji glasi: msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7, te
izbacite riječ „Hide“, tako da izgleda ovako:

msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,7. Sada spremite promjene i Messenger će biti vidljiv za deinstaliranje.

(SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...