KOLONE NAKON KORONE; Hrvati nakon otvaranja granica masovno pohrlili u Srbiju: „Samo na šteki cigareta uštedim 25 maraka…“

Nakon što je Srbija otvorila svoju granicu, Hrvati su ponovno krenuli u kupovinu u susjednu zemlju

  • Regija

  • 26. Maj 2020  26. Maj 2020

  • 0

Tako, gotovo po istim uvjetima kao i prije 12. marta kada su se granice zatvorile, građani Hrvatske uz predočenje osobne iskaznice, bez testa na COVID-19 i bez odlaska u 14 – dnevnu izolaciju ponovno mogu u susjednu državu.

O tome da su se stvari na granici vratile u normalu za RTL je otkrio Milan iz Osijeka koji ističe kako prilikom prelaska nije imao nikakvih problema, te da je samo od strane granične policije dobio upute o ponašanju.

- U odnosu na razdoblje prije koronavirusa, jedino što sam primijetio je da je pivo malo poskupjelo i to je sve. No, ipak smo uspjeli nešto uštedjeti – rekao je.

Inače, građani Hrvatske u susjednoj Srbiji najčešće kupuju lijekove i cigarete zbog znatno nižih cijena, a nezaobilazna odrednica im je trgovina s prehrambenim artiklima. Po osobi se u Hrvatsku smije unijeti šteka cigareta. Od alkoholnih pića, smije se prenijeti jedna litra žestokog pića te 16 litara piva, dok se svježe meso, suhomesnati proizvodi te hrane za domaće životinje ne mogu unositi.

Navike kupovanja u trgovinama kod istočnih susjeda i nakon korone nije se odrekla ni Snježana koja u Srbiju odlazi po lijekove, sokove, ali i sve ostale proizvode koji su tamo jeftiniji.

- Može se uštedjeti i do 300 – 400 kuna (100 KM op. „SB“) po odlasku, ali i tamo kupujemo hrvatske proizvode – dodaje.

Da se Osječanima isplati odlazak do Bogojeva, najtraženije destinacije Hrvata, potvrđuje i Relja. Kako objašnjava, do Bogojeva ima svega 40 kilometara, što znači da za tamo i nazad na gorivu potroši oko 50 kuna (13 KM op. „SB“). Dodaje kako mu se taj trošak itekako isplati jer primjera radi, samo na šteki cigareta uštedi i do 100 kuna (25 KM op. „SB“).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...