DOBRA PRILIKA DA SE TRIVIĆKA PONOVO ISKAŽE U VELIČANJU ČETNIČKOG ZLOČINCA: Pogledajte kakav je zahtjev dobio predsjednik NSRS-a Čubrilović...

Zahtjev za održavanje posebne sjednice NSRS-a potpisali su poslanici klubova većine.

  • Politika

  • 26. Maj 2020  26. Maj 2020

  • 1

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović primio je zahtjev narodnih poslanika u kojem se traži održavanje posebne sjednice parlamenta ovog entiteta o razmatranju informacije o Rezoluciji o poštivanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koja je usvojena u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, piše Srna.

Zahtjev za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske potpisali su poslanici klubova SNSD-a, DNS-a, Demosa, SPS-a, Ujedinjene Srpske, NDP-a, poslaničke grupe Socijalističke partije i dva nezavisna poslanika, saopšteno je iz kabineta predsjednika NSRS-a. Prijedlog je da posebna sjednica Narodne skupštine bude održana u ponedjeljak, 1. juna, a o terminu održavanja sjednice odlučit će Kolegij Narodne skupštine. Sjednica Kolegija održat će se u petak, 29. maja, u 11 sati.

I neka se zastupnica PDP-a i još neki u ovom tijelu pripreme za ponovno veličanje zločinaca, kao što su Draža Mihailović i ostale nakaze iz Drugog svjetskog rata.

(S. B.) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...