VUKOJA DLAKU MIJENJA, ALI...: Istražna komisija u Parlamentu BiH konačno konstituirana, ali ju je zasjenio HDZ-ov sekretar

Marin Vukoja iz HDZ-a BiH, sekretar Predstavničkog doma PSBiH, jednostavno, nije najavio održavanje sjednice.

  • Politika

  • 26. Maj 2020  26. Maj 2020

  • 0

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, na prijedlog zastupnika Damira Arnauta još 26. juna 2019., formirao je Istražnu komisiju koja je uspostavljena sa zadatkom da istraži stanje u pravosuđu. 

Ali, zbog političkih previranja, ova komisija do danas nikad nije zasjedala. Veliko je ineteresovanje vladalo za ovom komisijom s obzirom na aferu „Potkivanje“, ali i druge, ali danas nije bilo medija.

Razlog je vrlo jednostavan: nije bilo najave! Marin Vukoja (HDZ), sekretar Predstavničkog doma PSBiH, jednostavno, nije najavio održavanje sjednice. A upravo je on izbjegavao sve ovo vrijeme ispuniti svoju obavezu iz Poslovnika, koji nalaže da "prvu sjednicu komisije saziva sekretar Doma", piše NAP.

Istražna komisija osnovana je s ciljem napretka naše zemlje ka članstvu u Evropskoj uniji, ali političarima, očito, nije stalo da se stvari konačno u pravosuđu riješe. 

„Bili smo razočarani kada smo vidjeli da nije bilo najave. Jednoglasno smo tražili da Sekretarijat od sada svaku sjednicu pravovremeno najavi medijima i da sve sjednice budu potpuno otvorene za javnost“, kazao je za NAP Arnaut, predsjedavajući Privremene istražne komisije. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je Dragan Mektić. Komisija je usvojila Zaključak da će, do izbora drugog zamjenika predsjedavajućeg, nastaviti s radom u skladu sa članom 188. Poslovnika Predstavničkog doma PSBiH.

Članovi su, uz Arnauta i Mektića, i Zlatan Begić, Branislav Borenović, Alma Čolo, Zukan Helez, Mirjana Marinković-Lepić i Mira Pekić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...