SPLITSKI UBICA JE SVE POMNO PLANIRAO: Zavadlav mjesec dana prije masakra snimljen kako vježba pucanje iz kalašnjikova

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je u ponedjeljak optužnicu protiv Filipa Zavadlava zbog trostrukog ubojstva koje je počinio 11. januara u splitskoj četvrti Vela Varoš.

  • Regija

  • 26. Maj 2020  

  • 0

Ne navodeći ime optuženoga, Županijsko državno odvjetništvo je izvijestilo da je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1995. zbog tri krivična djela teškog ubistva te krivičnog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i krivičnog djela nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Prijeti mu najstroža zatvorska kazna od 50 godina. 

Vježbao s kalašnjikovom mjesecima prije ubistava

Slobodna Dalmacija otkriva kako među dokazima protiv Zavadlava tužiteljstvo posjeduje snimku iz decembra prošle godine na kojoj se vidi Filip Zavadlav kako iz automatske puške vježba pucanje u metalnu bačvu koju je izrešetao s više hitaca. 

Osim videozapisa gađanja u nepokretnu metu, u mobitelu je nađena i fotografija na kojoj se vidi radni stol na kojem je spremnik za automatsku pušku s više metaka te Filip Zavadlav kako sjedi kraj stola, a u ruci drži kalašnjikov. Uz tu fotografiju je nađeno još nekoliko na kojima mladić drži oružje, a snimljene su u podstanarskom stanu u Šenoinoj ulici u kojem je živio te na nepoznatoj lokaciji na otvorenom.

Obdukcija otkrila detalje ubistava

Nabrojeno je i na koji način su i s koliko metaka ubijena trojica koja su se našla na meti Filipa Zavadlava. Marin Boban (25) koji je naišao na motociklu Yamaha XT izrešetan je na Šperunu s deset metaka i nizom fragmenata projektila koji su se odbijali. Juricu Torlaka (37), koji je sjedio iza Marina Bobana na motociklu, pogodio je jedan metak u lijevu stranu grudi. Uspio je otrčati do dvorišta kuće u obližnjoj uličici, odvezla ga je Hitna pomoć, a preminuo je u bolnici nedugo nakon ranjavanja.

Nakon toga je Zavadlav produžio prema Radmilovićevoj ulici, gdje je na motociklu Suzuki Burgman prolazio Marin Ožić Paić (25). Zavadlav je krenuo za njim i s udaljenosti od oko 60 metara pogodio ga s dva metka.

(Index.hr/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...