NEVJEROVATNA STATISTIKA: Svoj prvi profesionalni gol postigao u 30. godini života, nakon 277 utakmica...

Bivšem igraču Hamburga ovo je bio prvijenac u profesionalnom fudbalu nakon 11 godina čekanja i prethodnih 277 mečeva u kojima nije uspio da se upiše u strijelce.

  • Sport

  • 27. Maj 2020  

  • 0

Posle 277 mečeva i 11 godina karijere dao prvi gol!

Dennis Diekmeier je juče golom donio pobjedu svom timu SV Sandhausen na gostovanju kod Wehena u 28. kolu "Cvajte". Kapiten gostiju je u 45. minuti glavom postavio konačnih 1:0, ali za njega je to sve samo ne "još jedan gol".

Bivšem igraču Hamburga ovo je bio prvijenac u profesionalnom fudbalu nakon 11 godina čekanja i prethodnih 277 mečeva u kojima nije uspio da se upiše u strijelce.

Osim toga, ova tri boda su njegovom Sandhausenu donijeli bijeg iz donjeg dijela tabele i mirniji ulazak u završnicu.

Da se vratimo na našeg junaka dana. Tridesetogodišnjak je prethodno bio bez gola u 203 bundesligaška nastupa za FC Nürnberg i Hamburg, 59 utakmica u Drugoj ligi za Sandhausen i 15 mečeva u trećoj diviziji za Werder Bremen II.

Dennis Diekmeier također nije uspio dati gol na 10 duela Kupa.

Sve do sinoć, kada je najzad došao do pogotka, prvog otkako je počela njegova profesionalna karijera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...