MINISTAR PODŽIĆ OHLADIO DODIKA: "Radi se na knjiženju na BiH banjalučke kasarne 'Kozara' i aerodroma..."

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić potvrdio je danas da se radi na knjiženju na Bosnu i Hercegovinu banjalučke kasarne "Kozara“ i aerodroma "Mahovljani“ u Laktašima, koji su proglašeni za perspektivne lokacije Oružanih snaga BiH.

  • Društvo

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 1

- Još nisu uknjiženi na BiH kako je planirano i u toku su određene pravne procedure - rekao je Podžić novinarima u Banjoj Luci i dodao da u vezi s nekim lokacijama postoje politički, a s drugima tehnički problemi.

Potvrdio je da nema rokova za taj posao.

-U Programu reformi, koji je upućen u Brisel, navedeno je da je to jedna od kontinuiranih aktivnosti, što stoji i u planu Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH - rekao je Podžić.

Navodi i da je dosta toga urađeno po pitanju realizacije tog programa, ali je reforme posljednjih mjeseci usporila pandemija koronavirusa.

-Imamo 63 aktivnosti i tim Ministarstva odbrane, predvođen Mijom Krešićem, zamjenikom ministra odbrane, ovih dana aktivno radi. Za sedam dana bit će podnesen izvještaj o urađenom i kako ubrzati određene aktivnosti - rekao je Podžić i dodao da se određene stvari dogovaraju i s NATO štabom, koji, opet, do jeseni ima "zamrznute“ aktivnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...