SLETIO I "FIKRET": U posljednji čas stigao avion iz Pekinga, u njemu je preostalih 20 respiratora kupljenih preko "Srebrene maline"... (FOTO; VIDEO)

Preostalih 20 respiratora koje je Federalna uprava civilne zaštite kupila preko firme “Srebrena malina”, stiglo je u Sarajevo avionom iz Pekinga.

  • Vijesti

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 1

Avion je stigao skoro u isto vrijeme kada se vrši preuzimanje medicinske pomoći koju je poslala kraljevska porodica iz UAE-a.

Ova pošiljka izvršena je u posljednji čas s obzirom na to da “Srebrena malina” ima rok do 27. maja za njihov uvoz.

Nakon tog datuma, trebala bi novu dozvolu Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Neizvjesno je ko će preuzeti respiratore i mogu li biti preuzeti te ko će platiti PDV s obzirom na to da su računi firme blokirani.

Povodom ove sporne nabavke, u toku je istraga koju vodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i Državna agencija za istrage i zaštitu.

Foto: AMER KAJMOVIĆ / SB

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...