ŠTA UČINI, CRNI SEADE: Mostarcu određen pritvor od 30 dana, evo za šta se sve tereti…

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona Mostar i Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 22. maja, pritvor u trajanju od 30 dana određen je Seadu Panduru (1975.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

  • Hronika

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 0

Pandur se sumnjiči da je u maju u Mostaru, na adresi Buna bb, u stambenim objektima koje koristi, radi daljnje prodajem uzgajao 27 stabljika opojne droge Cannabis sativa L i njene ubrane listove u većoj količini sušio i pripremao za krajnju upotrebu, čineći je na takav način pogodnom za konzumaciju, te da je, radi daljnje prodaje krajnjim konzumentima, nabavio opojnu drogu amfetamin u količini od oko 50 grama, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Mostar.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je kako je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje, kako kažu, naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni, boraveći na slobodi, ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Kantonalno tužilaštvo HNK, u saradnji s Federalnom upravom policije, nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo, navodi se u saopćenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...