PUKLA BRUKA: S lažnom diplomom 15 godina radila kao nastavnica, kad je primljena na posao, priložila…

M. B. iz Kozarske Dubice osumnjičena je da je s lažnom diplomom radila kao nastavnica u školi u Kozarskoj Dubici, saznaju "Nezavisne".

  • Društvo

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 1

Osumnjičena je da je 2005. godine prilikom zapošljavanja u obrazovnoj ustanovi priložila krivotvorenu diplomu Univerziteta iz Novog Sada te ostvarila prava iz radnopravnog odnosa.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Prijedor, protiv nje je Okružnom tužilaštvu podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo falsificiranje isprave.

Podsjećaju da su pripadnici PU Prijedor u dosadašnjim aktivnostima akcije "Falsifikat" nadležnom tužilaštvu podnijeli 12 izvještaja protiv 15 osoba zbog 14 počinjenih krivičnih djela.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...