HOĆE LI DOMAĆI MEŠETARI POSTATI GROBARI BH. NOGOMETA: U Hrvatskoj se nastavlja prvenstvo, u Srbiji poznat datum povratka navijača na tribine…

Štab civilne zaštite odobrio je početak održavanja sportskih takmičenja pa više nema nikakvih prepreka za nastavak održavanja nogometnih utakmica u Hrvatskoj.

  • Sport

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 0

Prema odluci, od 30. maja mogu se nastaviti sportska takmičenja na otvorenom, a od 12. juna u zatvorenim prostorima, prenijela je Hina.

Sva sportska takmičenja održavat će se bez prisustva gledalaca.

Odlukom Štaba civilne zaštite omogućena je provedba prijašnjih odluka Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza kad je riječ o nastavku takmičenja u Hrvatskoj.

Liga se nastavlja 5. juna

U skladu s odlukama Izvršnog odbora, nogometna sezona u Hrvatskoj nastavit će se utakmicama polufinala Kupa Hrvatske 30. i 31. maja, dok će Hrvatski telekom Prva liga ponovo početi 5. juna.

Izvršni odbor također je odlučio kako će se borbe u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi za žene u takmičarskoj godini 2019/2020. nastaviti 14. juna, a poslije 13. juna nastavit će se i Prva hrvatska malonogometna liga.

U subotu, 30. maja, u Koprivnici će snage odmjeriti Slaven Belupo i Lokomotiva, a dan kasnije u drugom polufinalnom paru Kupa igrat će Rijeka i Osijek.

Restrikcije popuštaju i u Srbiji, gdje će od 1. juna na sportskim događajima na otvorenom biti dozvoljeno prisustvo publike uz distancu od jednog metra, kao i okupljanje na otvorenom do 1.000 ljudi, odlučio je Krizni štab, prenosi Tanjug.

Jedina država na Balkanu u kojoj nema naznaka nastavka nogometnog prvenstva je Bosna i Hercegovina. A hoće li domaći mešetari i gospodari nogometne igre postati i grobari bh. nogometa, doznat ćemo uskoro.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...