DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA TEŠANJ UPOZORAVA: "Možemo očekivati povećanje broja novozaraženih" (VIDEO)

"Tešanj može očekivati povećanje broja novozaraženih", rekao je za BHT1 direktor tamošnjeg Doma zdravlja Amir Dujsić...

  • Društvo

  • 27. Maj 2020  28. Maj 2020

  • 0

“Među prvim općinama u FBiH zaraženi od koronavirusa je bio u Tešnju već 16. marta, do sredinje maja mi smo imali samo četiri oboljela. To je bio produkt našeg rada na terenu i provođenja mjera s viših razina. Nakon popuštanja mjera, očekivano je bilo da virus zarazi osobe u narednom razdoblju”, kaže on.

Dodaje da je 21. maja primijećen jedan novozaraženi u jednoj firmi u Tešnju. “Sutradan je zaraženo još šest ljudi. Trenutno imamo 28 oboljelih s područja Tešnja. Tri su vezana za klaster Maglaj, svi su ostali vezani za ovu firmu koju sam ranije spomenuo”, dodao je Dujsić. Situacija je, napominje, došla očekivano jer prisutnost virusa i popuštanje mjera može dovesti do novih oboljelih.

“Broj zaraženih koje imamo nije konačan. Radi se o firmi koja ima 80 zaposlenih, više od stotinu je u izolaciji. Ne trebamo stvarati paniku, trebamo održavati socijalnu distancu, nošenje maski i slično”, dodao je Amir Dujsić. Po njegovim riječima, potreban je maksimalan oprez jer se “svaka sredina može suočiti s onim s čime se mi suočavamo ovih dana”. Kaže kako “trebamo početi živjeti s koronavirusom i zajedno se boriti uz pomoć mjera”, kako se on ne bi širio.

(BHRT) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...