SKANDAL GODINE: Direktor Agencije za nadzor nad tržištem BiH, Dodikov kadar, KRAO AUTOMOBILE, ROBIJAO...

Savjet ministara BiH imenovao je na petoj redovnoj sjednici funkcionera SNSD-a iz Istočnog Sarajeva Ljubišu Lalovića za vršioca dužnosti direktora Agencije za nadzor nad tržištem BiH uprkos tome što je Lalović 2008. godine osuđen na tri mjeseca zatvora zbog krađe automobila.

  • Politika

  • 27. Maj 2020  

  • 1

Lalović je zbog kra­đe auto­mo­bi­la u mar­tu 2008. go­di­ne osu­đen na tri mje­se­ca za­tvo­ra, a odle­žao je mje­sec i po u za­tvo­ru u Ku­li. La­lo­vić je ka­sni­je tvrdio da su to po­dme­ta­nja i da ima pot­vrdu da ni­ka­da ni­je kaž­nja­van.

Lalović je na ro­bi­ji bio na osno­vu pre­su­de Osno­vnog su­da u Zvor­ni­ku iz okto­bra 2001. godine ko­ju je u mar­tu 2003. go­di­ne pot­vrdio Okru­žni sud u Bi­je­lji­ni. Osu­đen je za­je­dno sa Da­vo­rom Ele­zom, Ale­ksan­drom Ždra­lom, Ne­boj­šom La­lo­vi­ćem i Ne­boj­šom Ćo­so­vi­ćem.

La­lović je bio na iz­drža­va­nju ka­zne u za­tvo­ru „Ku­la“ od 28. apri­la do 14. ju­na 2008. go­di­ne. Lalović je te godine ujedno bio i kan­di­dat SNSD-a za na­čel­ni­ka op­šti­ne Is­to­čno No­vo Sarajevo i za gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

– Pustite to, to su gluposti – rekao je Lalović kratko za IZVOR i potom prekinuo vezu.

Lalović je na ovoj poziciji zamijenio Aleksandra Golijanina iz PDP-a. Poslanik ove stranke u Predstavničkom domu PS BiH i predsjednik PDP-a Branislav Borenović kaže da ga ništa više ne može iznenaditi.

– U ovoj zemlji SNSD, SDA i HDZ rade šta god hoće i treba da snose odgovornost za takva imenovanja. Ono što je u drugim zemljama nezamislivo, kod nas je pravilo – kazao je Borenović.

(SB/Izvor.ba)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...