DEMONSTRACIJE U MINNEAPOLISU EKSALIRALE: Haos na ulicama američkog grada zbog ubistva Georgea Floyda

Jedan muškarac je ubijen tokom demonstracija, koje su danas snažno eksalirale.

  • Svijet

  • 28. Maj 2020  28. Maj 2020

  • 6

Nakon što je prije nekoliko dana isplivao snimak nepojmljive policijske brutalnosti koja je dovela do smrti američkog muškarca Georgea Floyda, dio građana u Minneapolisu izašao je na ulice kako bi izrazio nezadovoljstvo načinom na koji policija tretira crnce u SAD-u. 

Mnoge radnje poput "Targeta", "Walmarta" i "AutoZonea" su zapaljene i opljačkane tokom demonstracija, a započet je i veliki požar na zgradi. Demonstracije traju od jučer, a danas su snažno eskalirale u haos i nasilje, uprkos pozivima porodice ubijenog Georgea Floyda da se protestuje mirno.

Šef policije u Minneapolisu potvrdio je da je jedna osoba ubijena vatrenim oružjem tokom demonstracija. Tijelo neidentificiranog muškarca pronašli su policajci ispred zalagaonice. Do obračuna je, navodno, došlo nakon što je preminuli muškarac pokušao iskoristiti haos na ulici i opljačkati zalagaonicu, ali ga je vlasnik uhvatio i zatim upucao.

Podsjećamo, George Floyd u bolnici je proglašen mrtvim nakon što mu je policajac osam minuta držao koljeno na vratu i na taj način ga ugušio. Svi policajci koji su prisustvovali incidentu, otpušteni su nakon nekoliko dana, a u toku je istraga FBI-ja.

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...