OTVORENO PISMO DEMOKRATSKE FRONTE: Pozivamo pošteni dio SDP-a da se očituje o aferi pranja novca i saradnje s HDZ-om protiv Komšića...

Demokratska fronta još jednom poziva nadležne organe da istraže upletenost SDP-a BiH u regionalnu aferu sa pranjem novca

  • Mini market

  • 28. Maj 2020  

  • 1

-Imajući u vidu da su se u javnosti pojavile informacije o saradnji subjekata koji se terete za pranje novca sa SDP-om BiH i HDZ-om BiH a u cilju umanjivanja šansi kandidata DF-a za člana Predsjedništva na zadnjim izborima (aktuelnog člana Predsjedništva) pozivamo i rukovodstvo SDP-a da se očituje o ovim navodima.

Ne želimo vjerovati da je politička opcija poput SDP-a bila spremna i da putem kriminalnih radnji u saradnji sa HDZ-om sprječi izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH, i time antidržavnoj osovini Čović – Dodik omogući realizaciju plana B odnosno preuzimanje političke većine u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, što bi imalo nesagledive posljednice po NATO i evropski put Bosne i Hercegovine.

Od savjesnih članova SDP-a očekujemo da traže odgovornost za takvo postupanje rukovodstva SDP-a BiH. Mi u DF-u još uvijek pamtimo maliciozna i energična prozivanja DF-a i predsjednika Komšića zbog afera unutar drugih stranaka, a sa kojima DF i predsjednik Komšić nemaju nikakvih dodirnih tačaka, stoga nas čudi šutnja poštenog dijela SDP-a, za kojeg smo uvjereni da nije uzimamo učešća u bilo kakvim antidržavnim i kriminalnim mahinacijama.

Od SDP-ovog partnera, odnosno od Naše stranke, ne očekujemo nikakvo očitovanje, jer je svim građanima Bosne i Hercegovine poznat slučaj „Falatar“. U tome smislu ne začuđuje nas ni šutnja desnog lidera „lijevih“ stranaka, Elmedina Konakovića, stoji u saopćenju DF-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...