SOFTIĆ UZVRAĆA TEGELTIJI: „Ukoliko je predsjedavajući potpisao tu odluku, neka je dostavi i Centralna banka će u roku od sat vremena doznačiti sredstva…“ (VIDEO)

Centralna banka Bosne i Hercegovine nije dobila posebnu odluku Vijeća ministara o raspodjeli novca MMF-a, izjavio je za BHRT guverner CB BiH Senad Softić, te pozvao predsjedavajućeg SM BiH Zorana Tegeltiju da dostavi taj dokument

  • Društvo

  • 28. Maj 2020  28. Maj 2020

  • 1

“Ukoliko je predsjedavajući potpisao tu odluku, neka je dostavi i Centralna banka će u roku od sat vremena doznačiti sredstva na podračune entiteta i Brčko distrikta, u procentima kako je to dogovoreno”, istakao je Softić.

Prema njegovim riječima, prepreku za distribuisanje novca predstavlja upravo ta posebna odluka o raspodjeli sredstava.

“Upravni odbor Centralne banke BiH je dobio informaciju u kojoj je navedeno da nedostaje odluka koju je najavio Savjet ministara, u kojoj stoji da je predviđena posebna odluka Savjeta ministara o raspodjeli sredstava u skladu s pismom namjere”, naglasio je Softić.

Istakao je da Centralna banka radi odgovorno, profesionalno i u skladu sa zakonom, te da samo traže pisani akt koji će im dati za pravo da mogu djelovati u skladu s procedurom.

Dodao je da se sredstva trenutno nalaze na depozitnom računu Ministarstva finansija i trezora BiH, te da su oni vlasnici računa, a ne Centralna banka.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...