ODGOĐEN ŽALBENI POSTUPAK: Ratko Mladić se još oporavlja od operacije

UN-ov sud za ratne zločine na području bivše Jugoslavije u četvrtak je do daljnjega odgodio saslušanja u žalbenom postupku bivšeg vojnog vođe bosanskih Srba Ratka Mladića zbog njegovog zdravstvenog stanja i ograničenja putovanja uslijed pandemije koronavirusa.

  • Vijesti

  • 28. Maj 2020  

  • 2

  

Mladić, koji je 2017. osuđen na kaznu doživotnog zatvora za ratne zločine i genocid tokom rata u Bosni i Hercegovini devedesetih godina prošlog stoljeća, oporavlja se od operacije benignog tumora debelog crijeva.

Sud je rekao da ograničenja putovanja i druga ograničenja onemogućuju održavanje saslušanja od 16. juna te naveli ocjenu sudskih službi da je 78-godišnji Mladić "u skupini visokog rizika zbog njegove dobi i medicinske povijesti".

Žalbeno vijeće je do sudskih službi zatražilo da svakih deset dana izvještava o stanju kako bi se "što je prije moguće" odredio novi datum saslušanja.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...