RADONČIĆ KONTRA IZETBEGOVIĆA: "Radi se o teškoj koruptivnoj aferi koja se mora sankcionirati, neovisno o kome je riječ"!

Kako objasniti činjenicu da još niko nije ni osumnjičen ni uhapšen u najvećoj poslijeratnoj aferi u Mostaru u kojoj je ispario ogromni državni kapital vrijedan 400 miliona KM.

  • Mini market

  • 29. Maj 2020  29. Maj 2020

  • 2

Za razliku od lidera SDA, Bakira Izetbegovića, koji je kazao kako je uvjeren da Tužilaštvo nema nikakvih dokaza protiv premijera Novalića i da se radi o "nastavku udara na bošnjačke prvake koje je počelo imenovanjem Gordane Tadić na poziciju glavne tužiteljice Tužilaštva BiH", lider SBB-a, Fahrudin Radončić smatra da se u "aferi respiratori" radi o "teškoj koruptivnoj aferi koja se mora krivično sankcionirati, neovisno o kome je riječ".

Drugim riječima kazano, Radončić je odbacio Izetbegovićevu tezu da se u pozadini hapšenja premijera Novalića krije "udar na bošnjačke prvake", odnosno da bi Tužilaštvo BiH, u konkretnom slučaju, postupilo identično da su umjesto bošnjačkih zvaničnika "u tešku koruptivnu aferu" upleteni srpski ili hrvatski zvaničnici.

No, je li baš tako?

Ne tako davno u Mostaru je prestao s radom Aluminijski kombinat koji je tokom posljednje decenije kontinuirano pravio gubitak. Na kraju se ispostavilo da je akumulirani gubitak Aluminija veći od 400 miliona KM i da su u tom nekadašnjem privrednom divu izgubljene stotine radnih mjesta. 

Koliko znamo u toj aferi još uvijek nema osumnjičenih, a pogotovo uhapšenih, iako je riječ o 40 puta većem obimu pričinjene ekonomske štete.

Bilo bi odlično kada bi Radončić bio upravu i kada bi Tužilaštvo bilo potpuno neovisno i radilo profesionalno svoj posao. No, za takvu tezu nedostaje vjerodostojnih argumenata, dok za suprotnu tezu argumenta ima napretek. 

(Sl.B.)

-

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...