NERMIN NIKŠIĆ PREPOZNAO NEKOREKTNOST U JAVNOSTI: "Smeta mi što se unaprijed prejudicira odluka Tužilaštva BiH i eventualno Suda BiH"

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić oglasio se povodom privođenja premijera Federacije BiH Fadila Novalića, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika Srebrene maline Fikreta Hodžića koji su tokom noći zadržani u SIPA-i.

  • Politika

  • 29. Maj 2020  29. Maj 2020

  • 1

Nikšić kaže kako pokušava hladne glave sve da posmatra te da je logično da se očekuje da pravosudni organi  istraže, provjere i na bazi činjenica profesionalno i objektivno donesu odluku.

"Dakle ja polazim od pretpostavke da se zalažem za državu, za institucije. Moje je da dam podršku profesionalnom radu pravosuđa ali isto tako da kažem da kad se radi o drugim slučajevima uvijek govorimo o tome da polazimo od presumcije nevinosti i ovdje bih želio da polazimo iz te pretpostavke. Ustvari da oni koji provode istragu potpuno objektivno utvrde o čemu se tu radi. I meni iskreno pomalo smeta što se već stvara pritisak kao da su ljudi i osuđeni, unaprijed se prejudicira odluka Tužilaštva BiH i eventualno sutra Suda BiH", zaključuje Nikšić

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...