DOŠAO JE I TAJ DAN: Turković i Dačić razgovarali o otvorenim bilateralnim temama između BiH i Srbije, otvoreno pitanje i o Novom Pazaru...

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković u petak je sa prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem telefonom razgovarala o otvorenim bilateralnim temama između dvije države.

  • Politika

  • 30. Maj 2020  30. Maj 2020

  • 1

Sagovornici su, između ostalog, razgovarali o pitanjima od zajedničkog interesa u izazovnom periodu post Covid krize i otvaranju konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru.

Razgovarano je i o pojedinim otvorenim bilateralnim temama za čije su rješavanje zainteresovane kako Bosna i Hercegovina, tako i Republika Srbija, te su zaključili da bi se u tom cilju odnosi BiH i Srbije trebali intenzivirati u narednom periodu.

U tom pogledu, ministar Dačić istaknuo je da, usljed predstojećih izbora u Republici Srbiji, zakazanih za 21. juni, on nije sada u prilici da posjeti BiH, ali je uputio poziv ministrici Turković za posjetu Republici Srbiji.

Ministri su, također, bili saglasni o neophodnosti daljnjeg jačanja i produbljivanja regionalne saradnje u svim oblastima, kao i rješavanja svih otvorenih pitanja između dvije susjedne države, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...