KAO DA JE DODIKA PITAO: Konaković obećao održavanje protesta protiv CIK-a i u RS-u

"Ako politički CIK krene u avanturu odgađanja izbora - radimo na protestima u cijeloj BiH, ne samo u FBiH nego i u RS-u", poručio je danas Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, na protestu u Sarajevu, na koje je pozvao Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

  • Mini market

  • 30. Maj 2020  30. Maj 2020

  • 0

Konaković je dodao da se izbori moraju održati te da “mostarizacije” ne smije biti, ponavljajući time sve češće kritike koje dolaze od zvaničnika SNSD-a prema sadašnjem sazivu CIK-a.

Konaković je istaknuo da zajedno sa partnerima, prvenstveno s Našom strankom i SDP-om, prati šta se dešava u CIK-u te je naglasio da je odgađanje izbora na 45 dana urađeno pod plaštom nekog praznika.

Postavlja se pitanje s kim to namjerava Konaković raditi proteste u RS-u ukoliko je poznato da su jedine ozbiljne snage koje se mogu suprotstaviti vladajućem SNSD-u, zapravo opozicione stranke SDS i PDP, koje su podržale imenovanje novog saziva CIK-a.

Odgovor na taj paradoks od Konakovića i partnera Nikšića i Kojovića vjerovatno ćemo sačekati, baš kao i razloge pridruživanja pritisku na novi saziv CIK-a, koji aktivno provode Milorad Dodik i Dragan Čović, ne uvažavajući ponuđene argumente.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...