SANELA PRAŠOVIĆ-GADŽO POPLJUVALA JUČERAŠNJE PROTESTE: "Nikšić i Konaković su imali šansu, Kojović se najeo poslaničkog kruha, Hadžikadić je jako loše..."

U Sarajevu je u subotu, simbolično "u pet do 12", održana protestna šetnja u organizaciji Platforme za progres. Više stotina ljudi prošetalo je od Baščaršije do zgrade Parlamenta Bosne i Hercegovine, na Marijin-Dvoru.

  • Politika

  • 31. Maj 2020  31. Maj 2020

  • 8

"Nezadovoljni radom aktuelne vlasti, prolongiranjem izbora, korupcijom i aferama, želimo mirnim putem glasno poručiti: Dosta je bilo šutnje!", poručili su.

Također, na ovoj protestnoj šetnji pridružili su se i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković i predsjednici SDP-a Nermin Nikšić, Naše Stranke Predrag Kojović, te NBL-a Ibrahim Hadžibajrić i Nezavisnog bloka Senad Šepić.

A, ovim se povodom oglasila i zastupnica SBB-a Sanela Prašović-Gadžo, koja ovu stranku zastupa u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta.

Dala je potpunu podršku zahtjevima da se obavezno održe lokalni izbori u BiH i osigura elektronski način glasanja, "da se onemogući još jedna u nizu izbornih krađa", istaknuvši kako "SBB to traži od svog osnivanja prije desetak godina".

"Dobro je da se u Federaciji bilježe prve mirne demonstracije opozicije", nastavila je. "Samo je na relativno mali broj demonstranata vjerovatno utjecala i činjenica da ih suštinski vode bivši premijeri Nikšić i Konaković, koji su već imali šansu da pokažu šta znaju i mogu dok su bili na vlasti.

Ili, šta tek reći za Šepića - SDA poslanika sa dvadesetogodisnjim madatom, koji je bio važan član stranačke vrhuške koja je redovno vršila izbornu pljačku!? Također, i Kojović se, kao poslanik, dobro najeo poslaničkog kruha. Jedino novo i, nažalost, najmanje poznato političko lice je Hadžikadić, koji je jako loše prošao na prošlim izborima. Zato nije jasno, osim kada je on u pitanju, da li je ovo zaista okupljanje za poštene izbore ili povratak na vlast?", njena je analiza, a zaključak glasi:

"U svakom slučaju, legitimno je i jedno i drugo. Jer, svi trebamo biti saveznici da bi naša zemlja napokon, nakon 25 godina, dobila poštene izbore, depolitiziran CIK i poštene članove biračkih odbora. Oni prošli su do sada inače operativno završavali da neko lice glasa po šest puta, da glasaju mrtvi ili da se poništi pola miliona glasačkih listića. O pretovaranju vreća sa glasovima i njihovim zamjenama, da i ne govorimo."

Inače, odveć je zanimljivo da Prašović-Gadžo Mirsadu Hadžikadiću spočitava loš izborni rezultat. Naime, Hadžikadić je kao novo i nepoznato lice na bh. javnoj sceni te nezavisni kandidat bez stranačke infrastrukture na izborima za Predsjedništvo BiH osvojio 50 hiljada glasova. Ako je to bio neuspjeh, kako se tek onda može nazvati rezultat njenog stranačkog šefa Fahrudina Radončića koji je uz svu medijsku mašineriju koju je imao na raspolaganju osvojio svega dvadesetak hiljada glasova više, i to u trećem pokušaju da uđe u Predsjedništvo. 

Podsjećamo, Radončić je tokom izborne kampanje rekao za Hadžikadića da je neobrazovan. Mirsad Hadžikadić je univerzitetski profesor u SAD-u sa desetinama objavljenih naučnih radova. Radončić je s druge strane srednju trgovačku školu u Ivangradu pohađao sedam godina, da bi potom u Nikšiću stekao diplomu nastavnika likovnog.


(S.B.)

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...