“SILOVAO ME JE I TUKAO”: Tyson progovorio o paklu kroz koji je prošao kao dijete

Najmlađi prvak u teškoj kateogriji mnogo je doprinio boksu kao sportu, a njegov put do vrha bio je veoma težak.

  • Sport

  • 31. Maj 2020  

  • 0

Legendarni borac kaže da silovanje kojem je bio izložen kao dječak nije utjecalo na njegov život. Tyson je u ringu bio strah i trepet, a njegov karakter jednim dijelom formirala je i trauma kroz koju je prošao u mladosti.

Kada je Mike Tyson priznao da je kao adolescent pretrpio silovanje, novinar ESPN Jeremy Albert Schaap koji ga je intervjuisao, ostao je u šoku.

- Bio sam dječak. On je bio stariji čovjek. Tukao me i seksualno zlostavljao. Nikad ga nakon toga nisam vidio. Naučio sam da to ne znači da si manje muškarac jer se dogodilo - rekao je Tyson.

“Gvozdeni Mike” ne voli pretjerano da govori o ovoj temi, prenosi Sportblic.

- Nikada nikome to nisam rekao. Nije mi nelagodno nego to je samo nešto što se dogodilo. Nije imalo veliki utjecaj na moj život. Prebrodio sam to tokom borilačkih dana – dodao je Mike. Otac ga je napustio dok je išao u osnovnu školu ostavivši njegovu majku s troje djece. Život mu se promijenio iz temelja kada je sa 16 godina ostao i bez majke, a ubrzo nakon toga i bez sestre.

- Nikad nisam vidio majku srećnu zbog mene, zbog stvari koje radim. Znala me jedino kao divlje dijete koje trči po ulicama i dolazi kući s novom odjećom za koju je znala da je nisam kupio. Nikada nisam imao priliku da pričam s njom i da je upoznam. To ju je slomilo lično i emotivo –iskren je bio Tyson, koji je sa 13 godina već bio uhapšen čak 38 puta zbog sitnog kriminala.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...