SRAMOTA U PRIJEDORU: Samo sat nakon što su postavljene, uklonjene ruže sa imenima ubijene bošnjačke djece

Očito je da su komunalni radnici imali nalog da čim se grupa građana raziđe odmah uklone sve tragove njihovog prisustva.

  • Vijesti

  • 31. Maj 2020  

  • 4

Samo sat nakon što su obilježavajući Dan bijelih traka u Prijedoru građani u znak sijećanja na ubijenu djecu, na trgu u centru grada, ostavili ruže na kojima su ispisana imena ubijene prijedorske djece, ruže su ukolnjene.

Očito je da su komunalni radnici imali nalog da čim se grupa građana raziđe odmah uklone sve tragove njihovog prisustva, piše Oslobođenje.

Vlasti u gradu u kojem su počinjeni stravični zločini već 28 godina ne žele dopustiti izgradnju spomenika ubijenoj djeci. Sramota.

alt

Podsjetimo, na trgu su ukrug položene 102 ruže, a jutros je u Prijedoru osvanuo i plakat koji negira bijele trake. Jedan od današnjih učesnika Dana bijelih traka je bio i Salko Bačić iz sela Zecovi kod Prijedora. U ratu mu je ubijeno troje djece i supruga.

Izgubio sam troje djece i suprugu. Dva sina su preživjela. Jedan se uspio sakriti, a jedan je bio sa mnom u logoru Trnopolje. Sve skupa, na jednom mjestu sam izgubio 29 članova familije. Jedan ubijeni sin je imao 14, drugi 12, a kćerka je imala 10 godina. Izgradili smo tamo neko spomen-obilježje, ali evo čisto sumnjam da će biti išta od izgradnje spomenika za svu ubijenu djecu. Niko nas ništa ne pita, niti nas obilazi. Teška su sjećanja i nikad bol neće nestati – rekao je Salko Bačić za agenciju Anadoliju.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...