PROCURIO NOVI SNIMAK POLICIJSKE BRUTALNOSTI: Floyda su tukli i na zadnjem sjedištu policijskog auta

Smrt Afroamerikanca Georgea Floyda (46) u Minneapolisu izazvala je val nasilnih protesta diljem SAD-a. Danas se na društvenim mrežama pojavio novi snimak tragičnog događaja koji otkriva da su policajci pretukli Floyda na zadnjem sjedištu automobila.

  • Svijet

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

  • 0

Na snimku s nadzorne kamere vidi se kako policajci tuku Floyda, koji je na zadnjem sjedištu policijskog vozila, a jedan od službenika policije s rukama u džepovima prati postupanje svojih kolega.

- Upravo sam dobio novi video. Sve se polako slaže. Policajci su u automobilu pretukli Georgea Floyda. Jedan je držao stražu dok su ga drugi napadali - napisao je na svom Instagramu aktivist Shaun King. 

Podsjetimo, Afroamerikanac George Floyd umro je nakon što mu je policajac u Minneapolisu koljenom nekoliko minuta držao prikliješten vrat pa nije mogao disati. "Ne mogu disati", čuje se na snimku svjedoka snimljenoj prije njegove smrti.

Policajac Derek Chauvin uhapšen je u petak i optužen za ubistvo iz nehata.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...