MIRSAD VILIĆ POTVRDIO: Podignut nivo zaštite Gordane Tadić i njene porodice

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić rekao je da je ova sigurnosna agencija podigla nivo zaštite glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić i njene porodice nakon što su putem društvenih mreža dobili prijetnje.

  • Vijesti

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

  • 2

"Prijetnje upućene Tadićevoj i njenoj porodici putem društvenih mreža, analiziraju nadležne policijske agencije i Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH", rekao je Vilić.

On je istaknuo da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela dodatno podigla nivo bezbjednosti štićene osobe i njene porodice.

"Podignute mjere i radnje ostat će na snazi do daljnjeg", naglasio je Vilić.

On je rekao da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u stalnom kontaktu sa Ministarstvom sigurnosti u Vijeću ministara, Obavještajno-sigurnosnom bezbjednosnom agencijom i nadležnim policijskim agencijama koje su uključene u ovaj slučaj i rade na ovom predmetu.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić danas je potvrdio novinarima da su glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić i njena porodica dobili prijetnje smrću. "Zato sam danas nervozan. Sinoć sam odmah zvao direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića i tražio da pojača zaštitu tužiteljici Tadić i njenoj porodici. Tražio sam informacije i od direktora OSA-e i nadam se da ću ih danas dobiti. Poziv političara na linč bilo koje osobe iz pravosuđa je nešto što ja potpuno odbacujem", kazao je Radončić.

On je kazao da "ne možemo živjeti u zemlji gdje možete da potpuno ne sankcionišete prijetnje glavnoj tužiteljici, a to se radilo i sudijama u prvom i drugom postupku mog slučaja".

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...