TUŽILAŠTVO SE NE MIRI SA PUŠTANJEM NOVALIĆA: "Žalba će biti uložena u zakonskom roku od 72 sata"

Sud je osumnjičenima odredio mjere zabrane sastajanja i kontaktiranja na bilo koji način sa svjedocima Tužilaštva BiH u vezi sa ovim predmetom

  • Vijesti

  • 01. Jun. 2020  

  • 1

Tužilaštvo BiH će u roku od 72 sata podnijeti žalbu Sudu BiH zbog odluke o odbijanju prijedloga za određivanje pritvora uhapšenima u aferi "respiratori" prenosi Srna.

- Žalba će biti uložena u zakonskom roku od 72 sata - potvrdio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH za jednomjesečni pritvor premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i direktoru firme "Srebrena malina" Fikretu Hodžiću, osumnjičenima za nelegalnu nabavku respiratora iz Kine tokom koje je potrošeno 10,5 miliona KM budžetskog novca.

Sud je osumnjičenima odredio mjere zabrane sastajanja i kontaktiranja na bilo koji način sa svjedocima Tužilaštva BiH u vezi sa ovim predmetom, kao i zabranu međusobnog sastajanja i kontaktiranja. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...