DEDER, BOLAN, SJETI SE: "SB" u posjedu dokumenta koji demantira tvrdnje Gorana Čerkeza iznesene u Parlamentu FBiH!

Danas je član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez, samouvjereno rekao da Federalno ministarstvo zdravstva, kao ni Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva, te Zavod za javno zdravstvo FBiH, ni na koji način nisu bili uključeni, niti konsultirani vezano za javne nabavke koje je provodila FUCZ.

  • Mini market

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

  • 0

Čerkez je rekao da su iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH 12. maja uputili informaciju i podatke Domu naroda Parlamenta FBiH, tj. Odboru za utvrđivanje činejnica o nabavci sto respiratora iz Kine koji su plaćeni 10.5 miliona KM.

"U aktu FMZ eksplicitno navodi da ovo ministarstvo, a ni Zavod za javno zdravstvo FBiH, nisu uopće sudjelovali, niti su bili konsultirani u nabavci respiratora iz Kine koji su plaćeni 10,5 miliona KM", kazao je Čerkez.

Međutim, u zahtjevu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora, koji je u posjedu „Slobodne Bosne“ – dokaz DT-01, stoji da je 30. 03. 2020. sa e-mail adrese Ureda premijera proslijeđena ponuda respiratora (koju je dostavio Fikret Hodžić) na e-mail adresu kabineta Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Drugim riječima, Čerkez, iako je to danas demantirao, bio je direktno obaviješten o toku nabavki i ponuda koje su pristigle u kabinet premijera Novalića. To je i sam Novalić od samog početka tvrdio, a sada je i potvrđeno u zahtjevu TUžilaštva za određivanjem pritvora koji odlukom Suda BiH nije prihvaćen.

(S.  B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...