TEK SADA NASTAJU PROBLEMI ZA POLICIJU: Objavljeni rezultati obdukcije tijela Georgea Floyda

Porodica Georgea Floyda, crnca koji je preminuo prije nekoliko dana tokom brutalnog hapšenja, naručila je privatnu obdukciju.

  • Svijet

  • 01. Jun. 2020  

  • 0

Odlučili su se na to nakon što je izašao službeni izvještaj okruga Hennepin, a koji je pokazao kako nema fizičkih naznaka koje bi potvrdile da je Floyd preminuo od gušenja ili davljenja.

Rezultati privatne i nezavisne obdukcije koji su upravo objavljeni, a koju je naručila Floydova porodica, pokazali su kako je Floyd preminuo uslijed gušenja izazvanog stalnim pritiskom.

Rezultate obdukcije je medijima predstavio advokat obitelji Floyd.

Patologinja: To je ubistvo

Nalaz obdukcije koji potpisuje patologinja Allecia Wilson, kaže kako se dokazi na tijelu preklapaju s mehaničkim gušenjem koje je u ovom slučaju uzrok smrti.

Floydovu smrt nazvala je ubistvom. 

Dr. Michael Baden potvrđuje nalaz i dodaje kako je Floyd preminuo uslijed gušenja izazvanim pritiskom na vrat i leđa. Baden kaže da obdukcija nije pokazala nikakav postojeći medicinski problem koji bi izazvao njegovu smrt ili doprinio smrti.

Na mjesto gdje je preminuo George Floyd došao je njegov brat

Brat Georgea Floyda Terrence Floyd došao je ranije danas do mjesta na kojemu je preminuo njegov brat i do murala koji je napravljen njegovom bratu u čast. 

Obratio se svima koji rade nerede tokom protesta rekavši da ako on ništa ne razbija i ne uništava zašto onda oni to rade te dodao kako ništa o toga neće vratiti njegovog brata.

Rekao je da je njegova porodica miroljubiva te sve pozvao da promjene traže mirnim putem i da glasaju na izborima.

“Educirajte se, znajte za koga glasate. Tako ćemo ih pobijediti, promijenimo sve”, rekao je.

Njegov prijatelj i svećenik Kevin McCall rekao je da porodica moli demonstrante da nastave s demonstracijama, ali da to nastave mirno.

“Ova porodica traži mir. Ova obitelj poziva na mir. Šaljem poruku svim ljudima u ovoj zemlji da prestanu s neredima. Podignite znak mira. Moć je u brojevima”, rekao je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...