GRADONAČELNIK POŽURIO DA PROGLASI MARIBOR "CORONA FREE": Danas je uslijedio pravi šok, cijeli razred jedne osnovne škole...

Svim učenicima trećeg razreda jedne osnovne škole u Mariboru u utorak je određen 14-dnevni karantin nakon što je jednom od njih dijagnosticirana zaraza koronavirusom.

  • Svijet

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 0

"Moramo biti krajnje oprezni, pa učenici tog razreda idućih 14 dana ostaju u karantinu, dok svi ostali učenici i zaposleni i dalje mogu normalno dolaziti na nastavu, uz provođenje preventivnih mjera kao i do sada", izjavila je za mariborski dnevni list "Večer" Lidija Todorović, direktorica Osnovne škole "Ludvik Pliberšek".

Riječ je o prvom potvrđenom slučaju zaraze koronavirusom u drugom najvećem slovenskom gradu nakon mjesec dana.

U Mariboru je od početka epidemije bilo mnogo manje slučajeva infekcije Covidom-19 u odnosu na Ljubljanu, a u odnosu na broj stanovnika, manje i u odnosu na druge gradove pa je mariborski gradonačelnik Sašo Arsenovič prije dvije sedmice već bio proglasio taj grad prvim "corona free" urbanim središtem u državi.

Školu je o potvrdi zaraze koronavirusom kod učenika obavijestio u jutarnjim satima nacionalni Institut za javno zdravlje te odredio potrebne mjere prevencije širenja.

Kako nezvanično prenose mediji, dječak je testiran nakon što je zaraza koronavirusom potvrđena kod njegove majke, ali sam nema simptome bolesti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...