OHRABRUJUĆE VIJESTI IZ FEDERACIJE BiH: Broj zaposlenih od 5. maja porastao za 5.386

Ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH 29. maja ove godine po prebivalištu osiguranika bio je 512.993, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

  • Ekonomija

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 1

Od početka pandemije, u Federaciji BiH je 5. maja zabilježen najmanji broj zaposlenih - 507.607. U međuvremenu se taj broj povećao i 29. maja broj zaposlenih (prema prebivalištu osiguranika) bio je veći za 5.386. 

Iz PUFBiH dodaju da su objavljeni podaci o zaposlenim osobama kreirani na osnovu obrazaca koji su procesuirani do posljednjeg statusa i proslijeđeni nadležnim vanbudžetskim fondovima. Razlika u broju zaposlenih prema prebivalištu i mjestu rada, zasnovana je na proceduri generisanja i vrsti podataka.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...