IZUZIMANJE DOKUMENTACIJE: MUP RS-a istražuje nabavku pokretne bolnice

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, postupajući po zahtjevu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva, provode određene istražne radnje u vezi sa predmetom nabavke pokretne bolnice, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Vijesti

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 3

"Vrši se izuzimanje određene dokumentacije iz više institucija i preduzeća, koja će biti dostavljena nadležnom tužilaštvu", navodi se u saopštenju MUP-a RS i dodaje da više informacija u ovoj fazi istrage ne mogu iznositi u javnost.

Republički štab za vanredne situacije dao je prošle sedmice saglasnost Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske da jednostrano raskine ugovor o nabavci mobilne bolnice sa preduzećem "Balkan Global", jer pokretna bolnica nije isporučena u dogovorenom roku i stavljena u funkciju.

Branislav Zeljković, v. d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, rekao je tada da će Institut uputiti dopis dobavljaču o jednostranom raskidanju ugovora i pozivanju da se izvrši povrat avansno uplaćenog novca, odnosno 4.228.000 KM sa PDV-om, što je ukupna cijena bolnice.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...