I VIŠNJIĆ SE OGLASIO POVODOM PROTESTA U SAD-u: "Više ne mogu da šutim"

Poznati hrvatski glumac Goran Višnjić koji godinama živi i radi u Americi, oglasio se povodom protesta u toj zemlji, za koje se čini kao da se neće uskoro smiriti

  • Kultura

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 1

Hrvatski glumac Goran Višnjić, koji se proslavio u Americi ulogom u seriji "Urgentni centar", već 20 godina živi i radi u ovoj zemlji.

S obzirom na to da Ameriku smatra svojim drugim domom, Višnjić je odlučio da prokomentariše nedavno ubistvo Afroamerikanca Georgea Floyda i proteste koji su uslijedili.

Na svoj Instagram profil postavio je citat jednog od najbitnijih i najcjenjenijih boraca za građanska prava Martina Luthera Kinga, a ispod je podijelio svoje mišljenje o policijskoj brutalnosti u Americi.

"Ono što se dogodilo Georgeu Floydu je neoprostivo i tragično i nije se smjelo dogoditi, tačka.

Znam da je ponekad neprijatno razgovarati o tim stvarima, neprijatno je naći se na udaru negativnih komentara, treba šutjeti i ne govoriti o važnim stvarima, jer sam samo 'glumac'. Ali, George Floyd je UBIJEN od osobe koja bi trebalo da štiti sve, jednako! Ubio ga je policajac, a njegove kolege nisu učinile ništa da ga spriječe. Ljut sam, tužan i ne mogu da šutim" - napisao je glumac i dodao:

"Sjećate li se Colina Kaepernicka i ostalih igrača koji su mirno kleknuli? To me podsjeća na riječi Johna F. Kennedyja: Oni koji onemoguće mirnu revoluciju, neizbježno će dovesti do nasilne revolucije. Znam da ovo možemo ispraviti, unaprijediti i postati bolja ljudska bića. Imamo tu snagu, ali SVI moramo ustati kao zajednica, kao jedan i da prekinemo šutnju", zaključio je Višnjić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...