KOMŠIĆ TVRDI: "Ispoštovan Ustav pri raspodjeli novca MMF-a, propale blokade HDZ-a"

Vijeće ministara BIH na današnjoj sjednici usvojilo je Prijedlog odluke o rasporedu sredstava Instrumenta za brzo finansiranje MMF-a.

  • Politika

  • 02. Jun. 2020  

  • 11

Ova tačka naknadno je uvrštena u dnevni red na prijedlog Ministarstva finansija i trezora u Vijeću ministara, a riječ je o iznosu od oko 330 miliona eura za borbu protiv epidemije virusa korona i saniranje ekonomskih posljedica.

Ovim povodom reagirao je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

"Odlukom Vijeća ministara o rasporedu  sredstava MMF-a ispoštovana je, na čemu sam insistirao, ustavna procedura i nije dozvoljena namjera HDZ-a da se mimo Ustava i zakona države Bosne i Hercegovine, što je bila njihova intencija, raspodjele sredstsva od MMF-a", izjavio je Komšić i dodao:

"U konačnici se, kao što sam i ranije govorio, pokazalo da su blokade HDZ-a bila bespotrebne, a njihova namjera klasično antiustavno djelovanje".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...