NE MOŽE MU NIKO NIŠTA, JAČI JE OD SUDBINE: Dječak dila drogu, a ne mogu mu ništa zbog zakona

Policija je otkrila da je sedmogodišnji dječak najmlađi dječak u Britaniji koji je priveden zbog prodaje narkotika

  • Hronika

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 0

Kako javlja "Sun", mališan iz West Yorkshirea uhapšen je zbog namjere da proda, za sada, nepoznatu vrstu narkotika. Njegovo hapšenje je snimljeno, a socijalne službe su obaviještene. Međutim, s obzirom na to da ima manje od 10 godina, koja je starosna granica da bi neka osoba krivično odgovarala, protiv njega ne može da se podigne tužba.

Izvještaj policije, međutim, ukazuje na rastući problem u državi. Naime, 2.380 osoba mlađih od 17 godina je uhapšeno prošle godine, dok je 2018. lišeno slobode 1.964 djece.

Većina mladih uhapšeni su zbog sumnje da su dilali drogu "A klase", dok su neki 12-godišnjaci i 13-godišnjaci regrutovani ranije. Prošle godine na teritoriji Londona uhapšeno je 553 djece, a među njima je bio dječak od 12 godina koji je navodno dilao kokain. Također, petero 13-godišnjaka lišeno je slobode jer su prodavali crack i heroin, prenosi "Ladbible".

"Ovi mladi ljudi poznatiji kao "trkači" obično su muškog spola i starosti između 12 i 20 godina. Oni putuju između gradova i drugih oblasti kako bi isporučili drogu i uzeli novac za dilere. U većini slučajeva, djeca koja isporučuje narkotike širom zemlje su prinuđena od strane dilera da se bave ovim poslom", navodi se na siteu policije okruga Cambridgeshire.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...