SLAVNI TRENER BRUTALNO POPLJUVAO PREDSJEDNIKA: "Trump da ima mozak izašao bi i rekao "crni životi su važni" ali neće jer je poremećeni idiot"

Gregg Popovich je poznat po tome što se ne libi iskazati svoje mišljenje kada su u pitanju razne teme, a ovaj put na meti jednog od najboljih košarkaških trenera u historiji našao se američki predsjednik Donald Trump.

  • Sport

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 0

Nakon što je policija u Minneapolisu ubila Afroamerikanca Georgea Floyda širom SAD-a počeli su protesti, a američki predsjednik je ljude koji traže iskorjenje rasizma nazvao teroristima, razbojnicima i plaćenicima.

Trener San Antonio Spursa i košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država nije nimalo birao riječi kada je govorio o Trumpu u razgovoru sa Daveom Zirinom s "The Nation's".

"Da Donald Trump ima mozak, pa čak i 99 posto ciničan, izašao bi u javnost i rekao nešto što će ujediniti ljude. Ali njega nije briga za to, čak i sad. Toliko je poremećen. Samo je on bitan i samo je bitno ono što njemu odgovara. Nikad ga nije briga za opće dobro. Takav je uvijek bio. Mi trebamo predsjednika koji će jednostavno reći 'crni životi su važni'. Samo to. Ali on to neće napraviti. A cijela ova priča je veća od Trumpa, cijeli sistem se mora promijeniti. Lično ću napraviti sve što mogu da pomognem jer to vođe i rade. A on ne može napraviti ništa jer on nije vođa", kaže Popovich i nastavlja:

"Imamo budalu na mjestu predsjednika. On nije samo neko ko dijeli ljude. On je razarač. Njegova prisutnost vas ubija. Pojest će vas živoga za svoje interese. Zgrožen sam što imamo predsjednika koji nije u stanju reći 'crni životi su bitni'. On se skriva u podrumu Bijele kuće. On je kukavica koji zakuha problem i onda bježi kao školarac. Najbolje ga je ignorisati. On ionako ništa ne može napraviti da popravi ovu situaciju jer je poremećeni idiot", poručio je Popovich koji je dodao kako protesti moraju biti bolje organizovani.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...