SAMO MU PROBLEME DONIO: Elon Musk malo će se odmoriti od Twittera, nije otkrio zašto

Iako je poznat kao nezasitan tviteraš, nije naveo razloge koji su ga ponukali na donošenje ove odluke.

  • HiTec

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 0

Elon Musk obavijestio je 35 miliona pratilaca na Twitteru kako neko vrijeme neće objavljivati na toj društvenoj mreži. Iako je poznat kao nezasitan tviteraš, nije naveo razloge koji su ga ponukali na donošenje ove odluke.

Musk je tokom prethodna 24 sata uglavnom tvitao o uspješnom lansiranju dva astronauta američke svemirske agencije NASA-e na put do Međunarodne svemirske stanice, koje je obavila njegova kompanija SpaceX.

Također je komentirao kako nije uredu što protiv tri policajca umiješana u smrt Georgea Floyda nije podignuta optužnica. Zbog Floydove smrti, Sjedinjene Države već danima potresaju protesti i nasilje.

Musk je ranije zbog objava na Twitteru znao doći u nevolje. Naprimjer, 2018. godine objavio je kako je našao finansije za kompaniju Tesla, zbog čega mu je regulatorna agencija Securities and Exchange Commission odrezala kaznu tešku 20 miliona američkih dolara. Također je morao pristati da njegove tvitove prije objave provjerava advokat.

Znao se upustiti i u bizarne svađe, među kojima je bila ona koja je završila tužbom jer je ronioca spasioca nazvao pedofilom. Iako je javno priznao kako su neki njegovi tvitovi bili glupi i najradije bi ih povukao, ipak je rekao kako cijeni mogućnost direktne komunikacije s drugim ljudima.

Musk je ponekad prijetio kako će u potpunosti napustiti Twitter. Posljednji put je to napravio krajem 2019. godine, ali se vratio nakon samo tri dana, piše Business Insider.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...